Toon menu

Over Winparts

Winparts BV is een dynamisch bedrijf in online auto-onderdelen, opgericht in 2005. Gevestigd in Groningen (kantoor) en opgericht in Winneweer (distributiecentrum), maakt Winparts het mogelijk dat meer dan 2500 pakketjes per dag bij honderden klanten worden geleverd. En niet zonder succes: Winparts werd in 2022 verkozen tot Website van het Jaar en klanttevredenheid ligt structureel rond de 8.5/10. Dat is in het huidige landschap in e-commerce een flinke prestatie – al zeggen we het zelf.

Vrijwel alle werkzaamheden gebeuren hier in house; inkoop, inpakken, retourneren, marketing en klantenservice. Het assortiment van Winparts is al enorm en blijft steeds groeien om nog meer aan de klant te kunnen bieden. Momenteel bieden we meer dan 640.000 onderdelen van 520 fabrikanten voor 180 automerken, 6000 automodellen en 40.500 autotypes.

Hoewel we flinke groei-ambities hebben, ook internationaal, zijn nuchterheid, no-nonsense en ware liefhebberij voor het product en voor het leveren van uitstekende service altijd kernwaarden gebleven. En het mooie is: daarmee komen in feite twee werelden samen. Winparts is tegelijk een club ‘vakidioten’, mannen en vrouwen die graag hun mouwen opstropen, hun handen vies maken en dagelijks tot het gaatje gaan om nooit ‘nee’ te hoeven verkopen. En aan de andere kant is Winparts het best bewaarde geheim in Nederlandse e-commerce: alleen een super high-tech company met een uitstekend beheerste keten en kennis van product en klant, kan zulke prestaties leveren. Je zou dus kunnen zeggen dat bij Winparts hoofd (kennis van zaken) en hart (pure liefhebberij) heel mooi samenkomen.

Met die mooie dubbelzinnigheid onder de motorkap, is Winparts altijd in beweging geweest. En altijd onderweg. Die wrijving houdt ons gaande. Duwt ons naar voren. Geeft ons glans. Begonnen als liefhebberij van de broers Ari en Meinard van Essen. Uitgegroeid tot een bepalende speler in de Europese e-commerce. ‘Keep moving’, noemen we dat.

Zo bieden we onze klanten vandaag een geweldig assortiment in auto-onderdelen. Met producten van topkwaliteit, geleverd met onvergelijkbare service, met kennis van zaken en tegen een uitstekend prijsniveau. Grote kans dus, dat we ook uw onderdeel binnen no-time kunnen bezorgen.

Keep moving!
Team Winparts

Ecommerce Europe Trustmark

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Aanmelden