KlantenserviceStatiegeld artikelen

Winparts verkoopt ook producten waaraan een statiegeldbedrag is gekoppeld, zoals gereviseerde auto-onderdelen. Bij dergelijke producten zijn alle elementen nieuw, behalve het gietwerk: dat wordt hergebruikt. Net als in de supermarkt wordt er voor hergebruikte onderdelen boven op het aankoopbedrag statiegeld in rekening gebracht. En net als in de supermarkt, vragen wij u bij aankoop van een statiegeld-artikel om het oude onderdeel aan ons te retourneren.

Statiegeld is een voorbeeld van ‘uitgebreide producentenverantwoordelijkheid’: de producent neemt verantwoordelijkheid voor de volledige levenscyclus van een product met speciale aandacht voor terugname, recycling en eindverwerking. Dit is in de Wet Milieubeheer wettelijk geregeld. 

Stuurt u een statiegeld-artikel aan ons terug? Levert u de producten dan voor zover mogelijk in de originele verpakking aan. Zodra wij het onderdeel logistiek ter retour hebben verwerkt, ontvangt u het statiegeldbedrag terug op de rekening waarmee de order van het nieuw aangeschafte artikel is voldaan.  

Om u zo snel mogelijk te helpen, vragen wij u om uw statiegeld-artikel op dezelfde manier als een retour aan te melden door in te loggen op onze website. Bij 'opmerking klant' geeft u onder het kopje 'statiegeld' aan dat u het gedemonteerde onderdeel retour wenst te sturen. Bedankt voor uw medewerking!  

Ons retouradres is:

Banksstraat 5
6718 XP Ede

Ecommerce Europe Trustmark

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Aanmelden