KlantenserviceRetourbeleid


30 dagen gratis ruilen, hoe werkt dit?

Met onze pasgarantie en onze automodel-check bent u gegarandeerd van passende onderdelen. Daar stáán wij voor. Wij zorgen er dan ook voor dat u in het zeldzame geval van een misser, toch snel het juiste product krijgt.

Is het product niet naar wens of heeft u een verkeerd artikel ontvangen? Dat lossen we op. Niet passende, auto-specifieke producten die u heeft besteld met het delen van uw kenteken of automodel ruilen wij gratis om. Denk bijvoorbeeld aan remschijven, distributiesets, bougies of andere technische onderdelen.

Wij verzoeken u om na ontvangst van uw product, zo snel mogelijk te controleren of het product past. Blijkt het artikel toch niet het juiste, of niet te passen op uw auto? Dan ruilt u bij Winparts zeer eenvoudig en gratis. Om u daarbij zo goed en zo snel mogelijk te helpen, vragen wij u om online eerst een aanvraag te plaatsen. Bij deze aanvraag geeft u aan wat er mis is met het product en/of waar u naar op zoek bent.

Meld een retour eenvoudig aan in ons retourportaal en kies vervolgens voor een voucher.

Retourportaal

Zodra wij uw retour hebben verwerkt, krijgt u van ons een voucher t.w.v. het aankoopbedrag. Hiermee kunt u zelf het vervangend product bestellen op onze website. De verzendkosten op deze bestelling zijn gratis!

Let op: de gratis omruilservice is alléén van toepassing op auto-specifieke producten die u op automodel heeft besteld. Accessoires zoals dakkoffers, fietsendragers of wieldoppen vallen hier niet onder. Wilt u een dergelijk product graag ruilen of retourneren? Dan vragen we u in zulke gevallen een passende vergoeding van de verzendkosten.

Hoe werkt de retourprocedure?

Retourneren en omruilen bij Winparts is eenvoudig. Wij helpen u daar graag bij. Als u een paar simpele stappen volgt, is het zo gepiept. Het enige dat we vragen, is of uw retour wél binnen 14 dagen na ontvangst van uw product kan worden aangemeld. Na aanmelding heeft u nog eens 14 dagen om het product te versturen.

Let op, als u binnen de 14 dagen bedenktermijn het pakket niet retour stuurt en ook geen retouraanvraag doet, is het niet meer mogelijk om te retourneren. 

Voorwaarden retourneren

Voor een vlotte afhandeling, hebben we een paar verzoeken: 

  • Wij verzoeken u om voor zover mogelijk de producten in de originele verpakking aan te leveren. Als dat nodig is, kunt u de producten extra (om)pakken. 
  • Wij verzoeken u om geen bruin of grijs tape te plakken of tekst te schrijven op de originele verpakking van de product(en). Op de verpakkingsdoos van Winparts zelf is dit geen probleem. 
  • Als het pakket door Winparts bij u thuis moet worden afgehaald, worden de eventuele kosten daarvoor aan u bekendgemaakt en doorbelast.
Herroepingsrecht:

U heeft het recht om binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het fysiek in bezit krijgt. Om uw herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige schriftelijke verklaring op de hoogte stellen van uw voornemen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruik maken van het door ons toegezonden modelformulier voor herroeping, maar u bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven, volstaat het om uw mededeling betreffende uitvoering van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. 

Een Europees modelformulier voor herroeping treft u hier.

Gevolgen van de herroeping 

Even wat ambtelijke taal: als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief de leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard-levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd. In ieder geval brengen we voor zulke terugbetalingen geen kosten in rekening. Wij hebben het recht te wachten met terugbetaling, tot wij de goederen hebben teruggekregen of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerder valt. 

U dient de goederen onverwijld, maar in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten voor het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Chat met ons: via de button op de website of bovenaan deze pagina.

Terug naar Winparts-klantenservice

Ecommerce Europe Trustmark

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Aanmelden