Zo vind je de kleurcode van de autolak!

24 Augustus 2021
Zo vind je de kleurcode van de autolak!

Krassen op de auto zijn erg vervelend en in sommige gevallen snel gemaakt. Een paaltje geraakt, een fiets tegen de auto gevallen of een ander klein ongelukje kan al een kras op de auto veroorzaken. Gelukkig kunnen kleine krasjes in veel gevallen eenvoudig hersteld worden met wat autolak. Maar om de juiste autolak te kunnen aanschaffen, zult u eerst de kleurcode van de auto moeten weten. Maar waar kunt u de auto kleurcode vinden?

Snel naar een specifiek onderwerp navigeren? Klik dan op een van de volgende links:

Waarvoor heb ik de auto kleurcode nodig?

Krasjes op de auto zijn erg vervelend en doen afbreuk aan het uiterlijk van uw auto. Met een  lakstift of spuitlak kunt u kleine lakschade snel zelf herstellen. Maar voor u aan de slag kunt, zult u eerst de juiste lak moeten vinden. En om de juiste autolak te kunnen vinden, heeft u de kleurcode van de autolak nodig.

Elke automerk en model en soms zelf type heeft een andere kleur autolak. Er zijn enorm veel kleuren autolak beschikbaar en de verschillende autofabrikanten gebruiken allemaal andere kleuren. Dit betekent dat de ene zwarte auto van Volkswagen niet precies dezelfde autolak kleur heeft als een andere zwarte auto van BMW. Er kan zelfs nog verschil zitten in de kleur zwart van verschillende Volkswagen modellen. Dus op de vraag welke kleur autolak uw auto heeft, is enkel de kleur zwart niet voldoende. De kleurcode is hierbij erg belangrijk.

Om de verschillende kleuren autolak uit elkaar te kunnen houden, heeft iedere auto een eigen kleurcode. Deze kleurcodes zijn internationaal bepaald en gelden voor alle automerken. Aan de hand van de kleurcode is het mogelijk om exact de juiste kleur autolak te vinden. Maar waar vindt u de kleurcode van de autolak en hoe ziet deze er precies uit?

Waar vind ik de kleurcode van de autolak?

De kleurcode van de autolak kunt u vinden op twee locaties: in het onderhoudsboekje van de auto en op de VIN-sticker (Voertuig Identificatie Nummer). Het voertuigidentificatienummer vindt u in de auto, de locatie van deze sticker verschilt per automerk en model. Zo zijn er wel meer dan 20 verschillende plekken waar deze sticker zich kan bevinden. Om te voorkomen dat u de hele auto moet inspecteren voor het vinden van de VIN-sticker, raden we het aan om eerst eens het onderhoudsboekje erbij te pakken. In de meeste onderhoudsboekjes vindt u de exacte kleur met de kleurcode erbij. Mocht u geen onderhoudsboekje meer hebben of enkel een algemeen onderhoudsboekje, dan is het belangrijk om wel de VIN-sticker te zoeken. De meest voorkomende plekken waar deze sticker zich bevindt is:

  • Aan de binnenkant van de kofferklep
  • Aan de binnenkant van de motorkap
  • Op de A-stijl (binnenkant bestuurdersdeur)
  • Op het reservewiel

Mocht u er echt niet uitkomen, dan kunt u altijd contact opnemen met de autodealer. Vaak kunnen zij de kleurcode achterhalen.

Hoe ziet een kleurcode auto eruit?

Op de VIN-sticker van de auto staan enorm veel codes zoals de fabrikantcode, de wielmaat, het land van origine, het model, het jaar van productie en de kleurcode. Nu is het belangrijk om van alle codes, de auto kleurcode te onderscheiden. Helaas maken de autofabrikanten het ons ook niet eenvoudig, per automerk en model verschilt het format van de code. Zo bestaat de ene code uit één letter en één cijfer en de andere weer uit 6 cijfers. De autolak kleurcode staat op de VIN-sticker vaak achter de tekst ‘color’, ‘body color’, 'Ext pnt' of ‘paint no’. Ook zijn er online verschillende tools te vinden die helpen met het vinden van de kleurcode van de autolak.

Nog vragen? Neem contact op via [email protected] of bel naar 085 070 5200

Anderen bekeken ook:

Op de hoogte gesteld worden als er een nieuwe blog online staat? Of als eerste op de hoogte zijn van exclusieve aanbiedingen, kortingen en winacties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.


Veelgestelde vragen over de kleurcode van de auto


Waar vind ik de kleurcode van mijn auto?

De kleurcode van uw auto staat meestal op een plaatje in de buurt van de bestuurderszijde, zoals in de deurstijl, de motorruimte of het dashboard. Raadpleeg de handleiding voor specifieke locaties. Als u het niet kunt vinden, kan het handig zijn om contact op te nemen met de autofabrikant voor begeleiding. 

Hoe kan ik online de kleurcode van mijn auto achterhalen?

Online platforms van autofabrikanten bieden vaak handige tools of bronnen om de kleurcode te vinden. Bezoek de officiële website van de fabrikant en zoek naar de sectie 'Kleurcode vinden'. Hier kunt u de juiste kleurcode voor uw voertuig vinden.

Is de kleurcode van mijn auto te achterhalen via het kenteken? 

Ja, sommige online diensten bieden de mogelijkheid om de kleurcode van een auto op te zoeken via het kenteken. Betrouwbare auto websites of diensten kunnen u helpen bij het identificeren van de juiste kleurcode voor uw voertuig.

Kan ik de kleurcode van mijn auto vinden met het VIN-nummer? 

Het voertuigidentificatienummer (VIN) bevat vaak informatie over de kleurcode. Controleer de handleiding van de fabrikant of raadpleeg betrouwbare auto databases online om de juiste kleurcode te koppelen aan uw VIN-nummer. 

Hoe kan ik de kleurcode van mijn auto vinden als ik deze niet weet? 

Als u de kleurcode niet weet, kunt u de handleiding van uw auto raadplegen, contact opnemen met de autofabrikant of een professionele autolak leverancier bezoeken. Zij kunnen u helpen bij het identificeren van de juiste kleurcode voor uw voertuig.

Kan ik de kleurcode van mijn auto opzoeken aan de hand van het chassisnummer? 

In sommige gevallen kan u de kleurcode vinden door het chassisnummer te raadplegen. Dit vereist echter specifieke kennis van de fabrikant en is niet altijd beschikbaar online. Neem contact op met de fabrikant voor nauwkeurige details over de originele kleurcode van uw voertuig.

Ecommerce Europe Trustmark

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Aanmelden