Doe maar Duurzaam

11 Augustus 2023
Doe maar Duurzaam

Zoals altijd, blijft Winparts in beweging. Ook als het gaat om dingen doen die de planeet vooruit helpen. Of in ieder geval: niet achteruit 🙂. Nu zijn we in de basis al goed bezig, vinden we zelf, als het gaat om een geloofwaardig duurzaam verhaal: autobezitters die hun auto repareren, upgraden en/of er onderdelen van vervangen, kopen minder snel een nieuwe. Dat scheelt, als 't om impact gaat. Zo simpel kan het zijn. 

Maar we gaan verder. Want ook in de manier waarop die onderdelen bij de klant komen, boeken we vooruitgang. Op afvalverwerking, verpakkingsmateriaal en bezorging zetten we elke dag super mooie stappen om onze impact op de omgeving zo klein mogelijk te maken - zonder iets op service en waarde voor u als klant in te leveren. Benieuwd welke stappen dat zijn? Lees snel door.

Visie duurzaamheid


Snel navigeren? Klik dan op een van de volgende links:


Tweede kans

Hoewel we er bij Winparts alles aan doen om uw pakket niet alleen op tijd, maar ook netjes en onbeschadigd te bezorgen - kán het soms voorkomen dat een verpakking lichte schade heeft. Begrijpelijk dan, dat de klant liever een onbeschadigd product krijgt. Regelen we. Maar dat eerder geleverde product, krijgt nu een tweede kans in onze webshop. Als de klant het pakket terugzendt, bieden we het na controle opnieuw en tegen gereduceerd tarief aan. Zo gaan we verspilling tegen én bieden we andere klanten ook nog een prima voordeel. 

Tring Tring - Fietskoerier Cycloon

fietskoerier cycloonWe zijn dan wel gek op auto's, hun bezitters en hun onderdelen - maar dat wil niet zeggen dat we de tweewieler niet óók een warm hart toedragen. Vooral niet, als 'ie wordt bestuurd door één van de toppers van Cycloon, onze duurzame bezorg-partner die door heel Nederland op de fiets pakketten thuis aflevert. Ons partnership met Cycloon bespaart ons veel autoritten per dag: da's vooruit bewegen in precies de juiste richting. 

Lekker bezig, Cycloon! 

Recycle, Relove 

logo voor bestellen recycle repeatAnders dan veel mensen denken, kunnen ook veel producten in en om uw auto worden hergebruikt, of aan het einde van hun levensduur nog een nuttige bestemming krijgen. Denk aan accu's tot remklauwen, en van koelvloeistof tot plastic onderdelen. Bedenk goed wat u met uw laatste drup motorolie doet: hieronder een overzicht van producten en hun mogelijke nieuwe eindbestemming. Namens de planeet en uw portemonnee: dank u wel!


Overzicht waar producten recyclen

Return to Zero

Alleen al in Nederland verzenden we met Winparts meer dan 2500 pakketten per dag, aan klanten die met onze producten hun auto een langer leven geven, of hun plezier ervan vergroten. En door een uitgekiend distributie-systeem aan de achterkant, een snaarstrakke kenteken-check aan de voorkant, en handmatige controle op bijna alle bestellingen daar precies tussenin - komt slechts 4% van al die pakketten als foutief verzonden terug. Slechts 4%! Dat betekent wel heel weinig auto's die voor niets rijden en net zo weinig verspilde energie.

Toch gaan we nog verder. Juist nu we groeien, ligt de focus op  Return to Zero sterker. We gaan  intern nog meer op juistheid  van order picking en precisie in het klant-traject richten. De missie is  simpel: op naar 0% teruggestuurde pakketten. Want krijgen wat  u had besteld, en uitpakken wat past, dat is voor u als klant  natuurlijk wel zo prettig. Maar de planeet hoort u er ook niet  over klagen.

Hallo Sparck 👋🏻

Maak kennis met onze (w)inpakmachine Sparck, onze nieuwste aanwinst op de vloer. Sparck is een bijzonder slim apparaat dat automatisch de juiste verpakkingen vouwt om een door u besteld product. Zuinig, zelfsturend en goed voor een besparing van tot wel 30% aan kartonnen verpakkingsmateriaal. Bijkomend voordeel is dat onze bezorgers minder ritten hoeven te maken omdat we meer pakketjes per dag kunnen laten bezorgen (er passen meer kleine pakketten in een bus). Sparckie snapt 't.

💜That’s how Winparts wins hearts💜

Bij Winparts verkleinen we onze footprint en vergroten we onze positieve impact op de wereld. Bestelling voor bestelling, straat voor straat, ook als het om duurzaamheid gaat. Winparts blijft altijd onderweg en in beweging. 

Keep moving!

Nog vragen? Neem contact op via [email protected] of bel naar 085 070 5200
Als eerst op de hoogte zijn van exclusieve aanbiedingen, kortingen en winacties? Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting op uw eerste bestelling.

Ecommerce Europe Trustmark

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Aanmelden