De beste fietsendragers voor elektrische fietsen

05 Juni 2023
De beste fietsendragers voor elektrische fietsen

Bent u op zoek naar een goede fietsendrager voor uw elektrische fiets(en)? Het kan lastig zijn om de juiste fietsendrager voor uw auto te kiezen. In deze blog bespreken we wat de beste fietsendragers voor elektrische fietsen zijn en beantwoorden we veel gestelde vragen over dit onderwerp. Lees snel verder!

Snel navigeren naar een specifieke fietsendrager? Klik dan op een van de volgende links:

De beste fietsendragers voor elektrische fietsen

Heeft u een elektrische fiets, dan wilt u deze misschien wel meenemen voor een fietstocht of op vakantie. Een fietsendrager is dan een echte must-have! Maar welke fietsendrager moet u aanschaffen? Er zijn namelijk verschillende soorten fietsendragers op de markt. In deze blog geven wij u de top 7 fietsendragers van Winparts! Zo hoeft u de beste fietsendragers op een rijtje en kunt u eenvoudig de juiste keuze maken.

1. Pro-User Diamant fietsendrager

De  Pro-User Diamant fietsendrager is de ultieme keuze voor fietsliefhebbers! Deze fietsendrager is wel 7 keer bekroond tot Beste Koop door de Consumentenbond en heeft het daarmee een ongeëvenaarde reputatie. 

Gemaakt van hoogwaardig staal en aluminium, biedt de Pro User Diamant een draaggewicht van 60 kg, waardoor hij perfect is voor elektrische fietsen. Bovendien kunt u met deze fietsendrager ook stadsfietsen, kinderfietsen, racefietsen en mountainbikes vervoeren. 

Dankzij de afsluitbare frameklemmen en brede wielgoten blijven al uw fietsen stevig op hun plek staan. Bovendien is de Pro-User Diamant inklapbaar en eenvoudig te monteren op de trekhaak.

Waarom kiezen voor Pro-User Diamant fietsendrager?

 • Beste koop Consumentenbond 2023 
 • 2 jaar garantie + 1 jaar Winparts garantie 
 • Afneembare frameklemmen 
 • Gratis opberghoes en spanbanden 
 • 7- en 13-polige stekker 
 • Anti-diefstal beveiliging 
 • Inclusief mistachterlicht en achteruitrijlicht

2. Pro-User Diamant SG2 fietsendrager

De  Pro-User Diamant SG2 fietsendrager is speciaal ontworpen om elektrische fietsen veilig te vervoeren. Met deze fietsendrager kunt u niet alleen elektrische fietsen vervoeren, maar ook gewone stadsfietsen en mountainbikes. De drager heeft een draaggewicht van 60 kg, wat hem ideaal maakt voor het vervoeren van zwaardere fietsen.

Bovendien is de Pro-User Diamant ontworpen met uw gemak en veiligheid in gedachten. De stevige bevestigingspunten en betrouwbaar mechanisme zorgen ervoor dat uw fiets stevig en veilig op zijn plaats blijft tijdens het rijden. Verder is de fietsendrager volledig inklapbaar, wat betekent dat u hem gemakkelijk kunt opbergen en vervoeren. 

Daarnaast is de SG2 ook nog kantelbaar, waardoor de kofferbak bereikbaar blijft zonder de fietsendrager te hoeven verwijderen.

Waarom kiezen voor de Pro-User Diamant SG2 fietsendrager?

 • Afsluitbaar met slot 
 • Afneembare frameklemmen 
 • Kantelbaar en opklapbaar 
 • Inclusief mistachterlicht en achteruitrijlicht

3. Hapro Atlas Xfold 2 fietsendrager

De  Hapro Atlas Xfold 2 fietsendrager is de oplossing voor wie moeiteloos, snel en veilig zijn fiets wil vervoeren. Deze robuuste fietsendrager is geschikt voor twee fietsen en past op de trekhaak van uw auto. 

Dankzij het innovatieve bevestigingssysteem kunt u de drager met één handbeweging stevig en veilig vastmaken aan de trekhaak. Daarnaast is de Hapro Atlas Xfold niet alleen inklapbaar, maar ook kantelbaar. Zo kunt u nog steeds gemakkelijk bij de kofferbak, zelfs als de fietsen al gemonteerd zijn. 

Waarom kiezen voor Hapro Atlas Xfold 2 fietsendrager?

 • Afsluitbaar met slot
 • Kantelbaar en opklapbaar

4. Pro-User Amber 3 fietsendrager

De  Pro-User Amber 3 fietsendrager is een betrouwbare en veilige fietsendrager die tot 3 fietsen kan vervoeren met een maximale draagkracht van 60 kg. Deze drager is geschikt voor verschillende soorten fietsen en bandenmaten dankzij de brede, stabiele kunststof wielgoten. 

Met de handige kantelfunctie kunt u de kofferbak openen zonder de fietsen te demonteren. De fietsendrager is gemakkelijk te monteren en past op bijna alle trekhaken. Bovendien is deze uitgerust met een ingebouwd slot voor extra beveiliging.

Waarom kiezen voor de Pro-User Amber 3 fietsendrager?

 • Brede wielgoten 
 • Kantelbaar en opklapbaar 
 • Inclusief mistachterlicht en achteruitrijlicht  
 • Afsluitbaar met slot

5. Pro-User Diamant FG2 Trekhaak fietsendrager

De  Pro-User Diamant FG2 is de opvolger van de TG en kan twee elektrische fietsen dragen, maar kan uitgebreid worden voor een derde fiets. De fietsendrager heeft een brede U-beugel en framehouders met spanband, wat het bevestigen van fietsen nog gemakkelijker maakt. De framehouder is universeel en geschikt voor alle typen frames. Met de brede wielstoppers passen zelfs mountainbikes op de FG2. 

De fietsendrager wordt bevestigd op de trekhaak van uw auto en is kantelbaar en inklapbaar. Dit maakt de drager handig en gemakkelijk op te bergen. Het kantelsysteem van de Pro User Diamant FG2 zorgt ervoor dat u de kofferbak kunt openen, zonder de fietsen eraf te halen.

Waarom kiezen voor Pro-User Diamant FG2 Trekhaak fietsendrager?

 • Geschikt voor nagenoeg alle fietsen en bandenmaten
 • Uitbreiding mogelijk naar 3 fietsen
 • Kantelbaar en opklapbaar

6. Pro-User Diamant SG2 Plus fietsendrager

De  Pro-User Diamant SG2 Plus fietsendrager is speciaal ontwikkeld voor bestelbussen en auto’s met een grote achterklep. Met een draagvermogen van 60 kg is deze drager uitermate geschikt voor het vervoeren van elektrische fietsen, stadsfietsen, kinderfietsen, racefietsen en mountainbikes. 

Een van de voordelen van deze fietsendrager is dat deze volledig inklapbaar en kantelbaar is. Dankzij het voetpedaal onder aan de drager, kantelt u hem snel en makkelijk. Hierdoor blijft de kofferbak altijd beschikbaar.

Waarom kiezen voor Pro-User Diamant SG2 Plus fietsendrager?

 • Kantelbaar en opklapbaar
 • Inclusief mist en achteruitrijverlichting

7. Hapro Atlas Xfold 1 fietsendrager

De  Hapro Atlas Xfold 1 fietsendrager maakt het vervoeren van fietsen makkelijker dan ooit. De volledig opvouwbare fietsendrager is geschikt voor één fiets en kan eenvoudig op de trekhaak worden bevestigd. Bovendien kan de opgevouwen drager op wielen eenvoudig van A naar B gerold worden. 

De Hapro Atlas Xfold 1 is niet alleen volledig opvouwbaar, maar ook kantelbaar. Door middel van een handbediening kunt u altijd gemakkelijk bij de kofferbak komen, zelfs wanneer de fiets op de drager is gemonteerd.

Waarom kiezen voor Hapro Atlas Xfold 1 fietsendrager?

 • Kantelbaar en opklapbaar
 • Diefstalpreventie

Veel gestelde vragen

Hier bespreken we veel gestelde vragen over het vervoeren van elektrische fietsen op fietsendragers. 

Kan een elektrische fiets op een normale fietsendrager?

Of u een elektrische fiets kunt vervoeren op een normale fietsendrager, hangt af van het maximaal draagvermogen. Zolang u het maximale draagvermogen niet overschrijdt, kunt u een elektrische fiets op een normale fietsendrager vervoeren. 

Het wordt echter wel aanbevolen om te kiezen voor een fietsendrager die geschikt is voor elektrische fietsen, omdat deze doorgaans steviger zijn en een hoger draagvermogen hebben.

Waar moet u op letten bij het kopen van een fietsendrager?

Er zijn een aantal punten waar u op moet letten bij het aanschaffen van een fietsendrager: 

 1. Overweeg vooraf hoeveel fietsen u wilt vervoeren. 
 2. Bepaal het type fietsen dat u wilt meenemen.  
 3. Controleer of de bandengoot van de fietsendrager breed genoeg is.  
 4. Als u een fietsendrager voor op de trekhaak aanschaft, controleer dan de maximale kogeldruk van de trekhaak.  
 5. Controleer of uw auto is voorzien van een 7- of 13- polige stekkeraansluiting.  
 6. Denk alvast na of u een fietsendrager wilt die inklapbaar of kantelbaar is.

Nog vragen? Neem contact op via [email protected] of bel naar 085 070 5200

Als eerste op de hoogte zijn van exclusieve aanbiedingen, kortingen en winacties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

Ecommerce Europe Trustmark

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Aanmelden