Checklist wintersport; bereid uw auto voor

06 December 2023
Checklist wintersport; bereid uw auto voor

Het voorbereiden van een auto skivakantie is een avontuur op zich. Niet alleen moet u denken aan de juiste uitrusting en kleding voor op de pistes, maar ook aan de benodigde autoproducten die uw reis comfortabel en veilig maken. Bij Winparts begrijpen we het belang van een zorgvuldig samengestelde checklist voor een geslaagde skivakantie. Daarom hebben we een uitgebreide wintersport checklist samengesteld met essentiële autoproducten die niet mogen ontbreken tijdens uw trip naar de bergen.

Voorbereiding is de sleutel tot een zorgeloze skivakantie

Bereid u goed voor op een skivakantie met de volgende car essentials. We leggen u graag uit welke voorbereidingen u kunt treffen en welke auto producten daar handig voor zijn. Hieronder hebben we ook een handige checklist toegevoegd. 

1. Het vervoeren van ski's en snowboards

Een goede voorbereiding begint al voordat u de weg opgaat. Een dakkoffer en dakdragersskidragers zijn onmisbaar om uw ski's en snowboards veilig op te bergen in uw auto. Hierdoor bespaart u ruimte in de auto en vermijdt u onhandige manoeuvres met lange uitrusting in de wagen. 

2. Goede banden om geen slippertjes te maken

Winterbanden spelen een cruciale rol tijdens een skivakantie. Controleer of ze in topconditie zijn, met voldoende profiel en de juiste bandenspanning voor optimale prestaties op besneeuwde wegen. Zorg ervoor dat u sneeuwkettingen paraat hebt; deze bieden extra grip op besneeuwde of ijzige wegen, zelfs met een 4x4.

3. Een lege accu voorkomen

Vergeet niet een acculader mee te nemen, want koude temperaturen kunnen de accu van uw auto zwaar belasten. Startkabels of een jumpstarter zijn een slimme toevoeging, voor het geval dat uw of iemand anders' auto een startboost nodig heeft.

4. Goed zicht voor een veilige rit 

Een goede sneeuwborstel en ijskrabber zijn onmisbaar om uw auto sneeuw- en ijsvrij te maken voordat u de weg op gaat. Een ijsdeken kan 's nachts sneeuwophoping op uw voorruit minimaliseren, waardoor u 's ochtends tijd bespaart bij het schoonmaken van de auto. Geen zin om in de ochtend uw auto ijsvrij te maken? Dan kunt u ook gaan voor een autohoes of dakhoes. Deze beschermd uw autolak tegen zon, sneeuw en hagel. 

Voor het behoud van helder zicht tijdens uw rit in koude omstandigheden is het essentieel om voldoende antivriesmiddel en ruitenwisservloeistof bij u te hebben. Daarnaast is het verstandig om voor vertrek uw ruitenwissers te vervangen, mocht u dit al een tijd niet gedaan hebben, dit zorgt ook voor optimaal zicht. 

5. Voorbereiding voor pech onderweg

Daarnaast is een noodpakket met een veiligheidsvest, zaklamp, deken en EHBO-kit van onschatbare waarde in geval van onverwachte situaties onderweg. Een reflecterende gevarendriehoek kan van pas komen bij pech of ongelukken, vooral in situaties met beperkte zichtbaarheid.

Optimale wintersport checklist 

Vul uw eigen wintersport checklist aan met deze producten voor uw auto: 

▢ Dakkoffer
▢ Dakdragers
▢ Sneeuwkettingen
▢ Ruit en slotondooier
▢ Ruitenwisservloeistof
▢ EHBO-kit
▢ Zaklamp
▢ Veiligheidsvest
▢ Deken
▢ Acculader
▢ Startkabels
▢ Ijskrabber
▢ Jumpstarter
▢ Bandenprofielmeter
▢ Bandenpomp
▢ Winterbanden
▢ Ijsdeken, autohoes of dakhoes

Winparts: Uw partner voor autoproducten voor skivakanties

Bij Winparts begrijpen we de noodzaak van deze autoproducten voor een zorgeloze skivakantie. Ons assortiment biedt hoogwaardige producten om uw reis naar de bergen comfortabeler en veiliger te maken. Bezoek onze winter pagina om uw checklist compleet te maken en optimaal voorbereid te zijn op uw komende skivakantie. Met de juiste voorbereidingen wordt uw skireis gegarandeerd een onvergetelijk avontuur!

Ecommerce Europe Trustmark

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Aanmelden