Meer merken

RENAULT

Bij Winparts vindt u een ruim aanbod Renault onderdelen, zo hebben wij maar liefst meer dan 330.000 Renault onderdelen in ons assortiment. Maar eerst leest u hier een stukje over de geschiedenis van het populaire merk. Het bedrijf Renault bestaat al sinds 1898 toen het werd opgericht als de Société Renault Frères. Renault werd opgericht door drie broers Louis, Marcel en Fernand Renault. De eerste auto die het bedrijf maakte was de Renault Voiturette 1CV, die in 1898 zijn eerste rit maakte.Na een aantal verschilllende pogingen werd in 1925 de ruit als logo geïntroduceerd. In 1972 volgde een modernisering van het oude logo.

Geschiedenis Renault
In 1929 werden de eerste massa-geproduceerde auto’s door Renault op de markt gebracht. Deze waren allemaal in de fabriek bij Boulogne Billancourt, bij Parijs gemaakt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde Renault de 4CV, die zijn motor aan de achterkant had zitten. De Renault Frégate werd vervolgens tussen 1951 en 1960 geproduceerd.

Tijdens de jaren 1980 maakte Renault de 25 en de eerste Espace. In dezelfde periode leed Renault echter grote financiële verliezen waardoor de Franse staat zich gedwongen zag het bedrijf op te kopen om een faillissement te voorkomen. Hoewel de daaropvolgende jaren verschillende succesvolle modellen brachten, waaronder de Renault Clio, de nieuwe Espace en deTwingo, groeide het bedrijf steeds minder waardoor het opnieuw verkocht werd, deze keer aan Nissan.In 1999 werd een overeenkomst gesloten tussen Renault en Nissan waarmee het eerste Japans-Franse bedrijf gecreëerd werd. Beide automerken hebben echter hun eigen identiteit behouden. In hetzelfde jaar kocht Renault bovendien het Roemeense Dacia.