Meer merken

NISSAN


Bij Winparts vindt u een ruim aanbod Nissan onderdelen, zo hebben wij maar liefst meer dan 140.000 Nissan onderdelen in ons assortiment. Maar eerst leest u hier een stukje over de geschiedenis van het populaire merk. In 2010 was Nissan de zesde grootste autofabrikant ter wereld, na Toyota, General Motors, Volkswagen, Hyundai en Ford. Nissans werden in eerste instantie gemaakt onder de naam Datsun. Het Nissan logo staat symbool voor de zon, die ook op de Japanse vlag staat.

Geschiedenis van Nissan
De Nissan Sangyo Co. en Tobata Imono Co. gingen in 1933 samen en vormden Jidsosha-Seido Ltd. Het bedrijf maakte auto’s onder het merk Datsun. In 1934 kocht Nihon Sangyo het bedrijf wat vervolgens Nissan werd. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog bracht Nissan de eerste modellen terug en daarmee de Datsun. Na de oorlog in 1951 werd de technologische kennis die tijdens de oorlog was opgedaan gebruikt in de Nissan Patrol.

De eerste Nissan die een dieselmotor heeft is de ‘Cedric’ die in 1964 geproduceerd werd. In 1962 exporteerde Nissan de eerste auto’s naar Europa. Ook in de VS had Nissan succes met name in de jaren 1970 met de Nissan Sunny die een laag brandstofverbruik had, wat erg aantrekkelijk was tijdens de oliecrisis. In 1980 werden 10 miljoen auto’s naar het buitenland geëxporteerd. In deze periode kwamen verschillende nieuwe modellen uit waaronder de Blue Bird, de Primera, de Terrano, de Nissan Micraen de Qashqai. Naast deze gewone modellen, creëerde Nissan een luxe-lijn die Infiniti heet. In 1999 werd een overeenkomst gesloten met Renault waarbij Renault 43.4% aandelen Nissan heeft en Nissan 15% van Renault.