Meer merken

MINI

Bij Winparts vindt u een ruim aanbod Mini onderdelen, zo hebben wij maar liefst meer dan 60.000 Mini onderdelen in ons assortiment. Maar eerst leest u hier een stukje over de geschiedenis van het populaire merk. Mini is de naam van een bekende kleine auto die tussen 1959 en 2000 werd geproduceerd. 

Geschiedenis Mini Cooper

MINI is een Britse autofabrikant en is onderdeel van BMW. De eerste generatie MINI werd ontworpen door Frank Stephenson, de inspiratie voor de eerste generatie haalde hij uit de Classic Mini, die tussen 1959 en 2000 werd geproduceerd. Deze productie werd door Rover en BMW uitgevoerd. Er werden vooruitstrevende technieken toegepast, zoals een dwarsgeplaatste motor, waardoor de auto’s voorwielaandrijving hadden. BMW zette de ontwikkeling van MINI in 2001 door. De eerste MINI van BMW was de MINI One R50 en bestond uit vier verschillende modellen. Twee instapmodellen, de ‘Cooper’ en de sportieve ‘Cooper S’. In 2004 kwam er een vijfde model bij, een cabrio. In het eerste jaar werden er ongeveer 25.000 MINI’s verkocht. Dit aantal steeg met de jaren explosief. In 2012 steeg de afzet op jaarbasis naar 300.000 voertuigen. Grappig om te weten is dat de MINI One 1060 kilo weegt en een lengte heeft van 370 cm. Dit is bijna een keer zo zwaar als de eerste MINI! Ook is de huidige MINI 65 cm langer.

MINI stond vooral bekend om de grootte. Tegenwoordig zijn de MINI’s niet meer zo mini. Sinds 2010 is er een nieuw model toegevoegd, genaamd de MINI Countryman. Dit is een compacte 5-deurs SUV.