Meer merken

LAND ROVER

Bij Winparts vindt u een ruim aanbod Land Rover onderdelen, zo hebben wij maar liefst meer dan 65.000 Land Rover onderdelen in ons assortiment. Maar eerst leest u hier een stukje over de geschiedenis van het populaire merk. Land Rover bestaat sinds 1948. De eerste Land Rover werd geïnspireerd op de Willys Jeep en gemaakt in de Rover fabriek in Groot-Brittannië.


Geschiedenis van Land Rover
Land Rovers zijn na de Amerikaanse Jeep de oudste terreinwagens ter wereld. In eerste instantie was de beoogde doelgroep voor deze auto’s mensen die op het platteland woonden. Hoewel inderdaad veel afnemers van Land Rovers op het platteland woonden en werkzaam waren, werden onder andere in Australië, Spanje maar ook in België en Nederland Land Rovers voor het leger en de politie gekocht. Om die reden kwamen er ook fabrieken in deze landen. In België werden Land Rovers door Minerva gebouwd. Land Rover ontstond uit Jeep. De broers Maurice en Spencer Wilks die de rover fabriek in Engeland runden, haalden een Jeep uit elkaar en maakten vervolgens een auto die beter was uitgerust dan een Jeep. De eerste Land Rovers leken daarom nogal op Jeeps.

In de jaren daarna ontwikkelde Land Rover echter zijn eigen modellen waar onder de Defender, de Discovery, de Freelander en de Range Rover. Vanaf 1978 werd Land Rover een zelfstandig bedrijf. Tot die tijd maakte het automerk deel uit van de British Leyland Motor Corporation samen met Rover en triumph. Ook na 1978 bleef er nauwe samenwerking met British Leyland bestaat, totdat dit bedrijf werd geprivatiseerd. In 1994 werd de Rover groep gekocht door BMW om vervolgens in 2000 weer verkocht te worden, deze keer aan Ford.In juni 2008 verkocht ook Ford Land Rover, samen met Jaguar aan Tata Motors.