Meer merken

CITROEN

Bij Winparts vindt u een ruim aanbod Citroën onderdelen zo hebben wij maar liefst meer dan 260.000 Citroën onderdelen in ons assortiment. Maar eerst leest u hier een stukje over de geschiedenis van het populaire merk. Citroën werd in 1919 gecreëerd door André-Gustave Citroen. Acht jaar later in 1927, was Citroën de grootste autofabrikant in Europa en vierde in de wereld.

Hoewel hij uiteindelijk een succesvolle autofabrikant werd, begon Citroën met het maken van tandwielen en mortieren. De tandwielen hadden driehoekige tanden en werden gebruikt in molens. Citroën kocht de rechten om deze tandwielen uit staal te maken. De driehoekige tandjes zijn nog steeds te herkennen in het Citroën-logo.

Geschiedenis van Citroën
André Citroën kwam oorspronkelijk uit Nederland. André’s vader Levie Citroën was een diamanthandelaar uit Amsterdam die met zijn joods-Poolse vrouw Masza in 1873 naar Parijs verhuisde, waar André in 1878 geboren werd.Tijdens de Eerste Wereldoorlog produceerde Citroën mortieren maar daarna ging hij over op de productie van auto’s. Vanaf het begin stond het autobedrijf bekend om innovatie. In 1924 was het Citroën die de eerste auto maakte die geheel van staal was gemaakt. Tien jaar later maakte Citroën de Traction Avant, wat de eerste voorwiel aangedreven auto werd die door massaproductie was vervaardigd. En in 1955 maakte Citroën de eerste Europese auto met schijfremmen.

Naast een naam die staat voor innovatie en revolutionaire ontwerpen, was Citroën heel goed in marketing. Gedurende bijna 10 jaar (van 1925 tot 1934) mocht Citroën de Eiffeltoren in Parijs gebruiken als reclamebord. Daarnaast sponsorde het bedrijf verschillende expedities in Afrika om daarmee de kwaliteit van hun auto’s aan te tonen. In 1923 was de eerste auto die 48 000 door Australië reed een Citroën, namelijk een 5CV Type C Torpedo. In 1968 werden alle Citroëns uitgerust met beweegbare koplampen waardoor de bestuurder beter zicht kreeg op bochtige wegen. Behalve technologische ontwikkelingen, staat Citroën ook bekend om zijn aerodynamische modellen.