Meer merken

CHEVROLET

Bij Winparts vindt u een ruim aanbod Chevrolet onderdelen zo hebben wij maar liefst meer dan 260.000 Chevrolet onderdelen in ons assortiment. Maar eerst leest u hier een stukje over de geschiedenis van het populaire merk. Het Amerikaanse automerk Chevrolet, ook wel Chevy genoemd, werd in 1911 opgericht. Eigenaar is General Motors (GM) die in 1908 door William Durant is opgericht

Geschiedenis Chevrolet

Durant verloor in 1910 de controle over GM. Met behulp van Louis Chevrolet, een bekende Zwitserse coureur, wilde hij zijn reputatie opnieuw vestigen. Louis Chevrolet richtte vervolgens in 1911 met onder andere Durant de Chevrolet Motor Company op. Een jaar later in 1912 kwam de Classic Six, een sedan met 4,9 l-6-cilindermotor die 104 km/u haalde, op de markt. De jaren daarna ging het zo goed met Chevrolet dat het een fabriek in Europa opende. In 1927 verkocht het meer dan 1 miljoen auto’s. 

Het meest verkochte model van Chevrolet is de Chevrolet Impala. De eerste generatie Impala werd in 1958 geïntroduceerd en bestaat inmiddels al negen generaties. De meest bekende Chevrolet is echter de ‘Corvette’ dat sinds 2005 in Europa een afzonderlijk automerk is. Een aantal andere populaire modellen van Chevrolet zijn de Chevrolet Spark, Chevrolet Matiz, de Chevrolet Aveo en de Chevrolet Avalanche.